Maritieme architectuur met een natuurlijk karakter

Inmiddels is het tien jaar geleden dat de eerste woningen werden opgeleverd in Oude Tol op de Beemdweide. Het typische Reeuwijkse concept, Wonen - Varen - Leven, werd onmiddellijk omarmd door de kopers. De luxe geschakelde villa’s en ruim bemeten vrijstaande villa’s werden ontworpen door StudioVK. Dit architectenbureau is nu ook verantwoordelijk voor het ontwerp van het nieuwe eiland.

Weer een stap verder
Voor Katinka van der Koogh, architect en eigenaar van StudioVK, was het tweede eiland een mooie opdracht. “Op deze plek kunnen we het concept weer een stap verder brengen. Het nieuwe eiland is prachtig gelegen aan de Breevaart. De rieteilanden, nu al zichtbaar op de locatie, geven privacy en versterken het natuurlijke karakter. Vergeet niet dat Oude Tol een belangrijke plek is voor veel soorten vogels en andere fauna en flora in de omgeving. De rijke natuur die zich vooral concentreert in en rond de rieteilanden is een belangrijke toegevoegde waarde."

Hoge plafonds
"Bij het ontwerp van de woningen is het water met zijn vaarverbinding naar het wonderschone, natuurrijke plassengebied de eerste inspiratiebron geweest. Zo ontstonden de beelden van brede villa's met royale glaspuien en brede terrassen (op bijna alle niveaus) met luxe aanlegsteigers.
De woningen krijgen hoge plafonds van circa 280 cm. In combinatie met het glas en het ruime vloeroppervlak ontstaat  een zeer ruimtelijke woonbeleving. De gekozen materialen zoals de moderne, maar toch warme keramische stenen, gebeitst hout in bescheiden transparante tinten, Kalzip gevelbekleding en de houten terrassen geven het project een maritiem en natuurlijk karakter."

Een schets van de nieuwe villa's met de royale glaspuien.

De steen tableaus geven al een mooie indruk van de levendige gevels dankzij de toepassing van gesinterde keramische steen. Deze gaan goed samen met het licht koperkleurige Kalzip gevelplaten. Moderne architectuur met een warm kleurenpalet.

Eigen karakter
Het vorige eiland, naar het ontwerp van Ben Kraan, vormde een belangrijke leidraad. "In Oude Tol streven we naar verscheidenheid binnen een eenheid. De woningen hebben in elke fase duidelijk een eigen karakter, maar ze zijn wel familie van elkaar. Ze delen het bijzondere concept dat ze zo typisch Reeuwijks maakt."

Nieuwe drijf-in-woningen
De populaire drijf-in-woningen maken een comeback. "Ze krijgen een nieuw uiterlijk maar de inhoud is vertrouwd. Een riante hooggelegen woonetage boven een luxe afsluitbaar boothuis. Ook wordt het weer mogelijk om een lift in de woning te plaatsen. De woningen krijgen royale terrassen aan meerdere zijden, zodat u de hele dag zon (en schaduw) heeft. En natuurlijk aan het water. De drie of vier slaapkamers en luxe badkamer op de bovenste etage maken de woningen compleet."

Ruim opgezette villa's
"De villa’s, zowel vrijstaand als geschakeld, bieden veel ruimte en luxe. De brede woonkamers met royale glaspuien lopen vloeiend over in luxe steigerterrassen, nagenoeg kavelbreed. Op de tweede etage zijn er verschillende verrassende buitenruimten. Zowel binnen als buiten heeft elk lid van de familie zijn eigen plek. Tegelijkertijd is er genoeg ruimte voor de grotere gezelschappen. De villa’s op de hoek hebben weer extra ruimte dankzij de erker met de overhoekse raampartij met uitzicht over het water."

Tijdens de start verkoop in oktober zal Katinka aanwezig zijn om het ontwerp toe te lichten voor een ieder die er meer over wil weten. Tot die tijd blijven we u via deze nieuwsbrief elke drie weken op de hoogte houden van de vorderingen. In de volgende uitgave leest u meer over de afmetingen en de prijsrange van de woningen. Ook weten we dan meer over het duurzaamheidsonderzoek.

Heeft u nog dringende vragen?
Via de contactpagina kunt u altijd makkelijk met ons in contact komen. Of volg ons op Facebook.

Deze makelaars staan voor u klaar:

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden over de ontwikkelingen van Oude Tol?
Meld u dan hier aan.