Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar

Het jaar begint goed. In februari is de langverwachte start verkoop van het nieuwe eiland met luxe woningen. De uitkomst van het stikstof onderzoek is positief, we hebben groen licht. Hierboven ziet u daarvan het eerste resultaat. Een prachtige kerstimpressie van de nieuwe villa’s aan de Breevaart.

Winterimpressie
Reeuwijk staat bekend om de sfeervolle winterse schaatstochten over de Reeuwijkse plassen en de gezelligheid op het ijs. Vanaf het royale terras bindt u de schaatsen om en schaatst u zo naar de Reeuwijkse Plassen. Onderweg stopt u voor een glaasje gluhwein of warme chocolademelk bij de bekende ‘koek en zopie’ kramen.
De impressie geeft al een mooi beeld van de blikvangers van het nieuwe eiland. Achter de villa’s, aan de zijkanten van het eiland liggen de vier drijf-in-woningen en drie geschakelde villa’s. In de vorige nieuwsbrief vertelde de trotse architect, Katinka van der Koog al uitgebreid over de architectuur met het typische waterrijke Reeuwijk als grote inspiratiebron.

Positief nieuws
Gelukkig brengt het stikstofonderzoek goed nieuws. De emissie berekeningen leverde geen depositieresultaten op boven 0,00 mol per hectare per jaar. Dit betekent dat de vereiste vergunningen naar verwachting verleend zullen worden en we eindelijk met de laatste voorbereidingen voor de start verkoop kunnen starten.

Energie-neutraal
Ook een ander onderzoek leverde een positief resultaat op. Onze duurzaamheidsambities blijken voor deze bijzondere woningen haalbaar.
Alle woningen zullen naar verwachting energie-neutraal worden met een EPC (energieprestatie-coëfficiënt) van 0 of lager. Daarmee zijn ook deze luxe woningen helemaal voorbereid op een energie-neutraal Nederland in 2050. Energie-neutraal betekent dat de woning evenveel energie opwekt, door middel van zonnepanelen en andere installaties, als deze verbruikt om zichzelf te verwarmen en te koelen. Voor deze kosten is een energierekening van nul euro haalbaar. Uw energierekening zal daarom fors lager uitvallen dan met de huidige EPC norm van 0,4. Het persoonsgebonden verbruik, zoals douchen, strijken en tv-kijken, valt hier niet onder. Hiervoor gelden de normale energiekosten.

Februari start verkoop
In februari gaan we in verkoop. De exacte datum volgt nog. In de volgende nieuwsbrief kunnen we meer impressies laten zien. Zoals een beeld van het binnenplein op het eiland, een beeld van de geschakelde villa’s en een prachtig interieur van een van de villa’s.

Heeft u nog dringende vragen?
Via de contactpagina kunt u altijd makkelijk met ons in contact komen. Of volg ons op Facebook.

Deze makelaars staan voor u klaar:

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden over de ontwikkelingen van Oude Tol?
Meld u dan hier aan.