Verkoop is in volle gang

Na de start verkoop hebben veel kopers de (online) weg naar de makelaars gevonden. De eerste zes koopaktes zijn al ondertekend.
Er zijn nog enkele woningen beschikbaar. Een vrijstaande, een geschakelde villa en een drijf-in-woning. Ondertussen lopen we helemaal op schema voor de start bouw in december dit jaar.

Een terugblik met Jan-Piet de Vos
Voor Jan-Piet de Vos, directeur en oprichter van VOSPlan, is het weer een bijzonder moment. "Met de verkoop en binnenkort realisatie van twaalf woningen op het nieuwe eiland krijgt Oude Tol verder vorm. Met deze fase hebben we erg veel geduld moeten hebben. Het begon met Pfas, daarna kwam de stikstof crisis en als toetje kregen we de corona-crisis. 

Ik ben erg blij dat de verkoop inmiddels gestart is. We hebben de afgelopen 27 jaar in Reeuwijk meerdere woonwijken ontwikkeld, maar Oude Tol ligt mij het meest aan het hart. Mede door de bijzondere plek. Als geboren en getogen Reeuwijker ben ik heel vertrouwd met deze omgeving. Lange stroken land omringd door water. Dit kenmerkende slagenlandschap geeft Reeuwijk haar pittoreske waterrijke karakter.”

Jan-Piet de Vos op de steiger van een drijf-in-woning die is gebouwd op het eerste luxe eiland.

Een eigen ligplaats voor elke woning
"Toen de gemeente ons 20 jaar geleden vroeg om een plan te maken voor dit gebied, aarzelden wij geen moment. Op dat moment was de politiek verdeeld. Een deel wilde een wandelpad langs de Breevaart en het andere deel wilde graag woningen zien met de achtertuin aan de Breevaart. Oude Tol bewijst dat een compromis een hele goede oplossing kan zijn. In het plan dat we uiteindelijk presenteerden, speelt het water een belangrijke rol. Alle woningen grenzen aan het water. Niet alleen aan de Breevaart. De oever aan de Breevaart is bovendien een stuk langer geworden dankzij de ‘eilanden’. En in plaats van een wandelpad hebben we een haven ontworpen met een plantsoen. Zo is er een aantrekkelijk stuk openbare ruimte direct aan de Breevaart. En dankzij het haventje hebben ook de bewoners van de appartementen en penthouses een ligplaats voor de boot.“

'Wonen, varen, leven'
“We wilden een plan maken waar je echt op z’n Reewijks kunt wonen. Niks mooiers dan aan het einde van de middag met een flesje wijn naar de plassen te varen en daar voor anker te gaan om samen het glas te heffen. Het thema voor deze nieuwe luxe wijk werd, Wonen, varen, leven. Dat sloeg aan. We ontwierpen moderne woningen met de nadruk op zorgeloos wonen. Zo introduceerden we de drijf-in-woning. De makelaars keken vreemd op toen ze de tekeningen voor het eerst zagen. Maar ze zagen al snel dat het een doorslaand succes werd. 

In deze fase worden er ook weer vier gebouwd. Op het eerste eiland kom ik graag, het is mooi om te zien hoe alle kopers hun woning eigen hebben gemaakt, ik kan niet wachten tot dit eiland ook klaar is.”

Oude Tol wordt volwassen
“Inmiddels hebben we in Oude Tol in totaal 107 woningen ontwikkeld en gebouwd, inclusief de geslaagde combinatie van een schoolgebouw met penthouses en appartementen. Met het eiland dat nu wordt verkocht, start de laatste fase van Oude Tol. Het is de eerste van drie eilanden met elk twaalf woningen. Deze drie eilanden verwachten wij de komende twee jaar te gaan bouwen. Dan is Oude Tol klaar. Het is nu 20 jaar geleden dat we hier begonnen met de aankoop van grond, dus dan mag het ook wel een keertje”, aldus een lachende Jan-Piet de Vos.

Blijf op de hoogte
Heeft u zich al ingeschreven voor de nieuwsbrief? Zo blijft u altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Op de interactieve situatiekaart wordt de stand van zaken in de verkoop bijgehouden.

Heeft u nog dringende vragen? Via de contactpagina kunt u altijd makkelijk met ons in contact komen. Of volg ons op Facebook.

Deze makelaars staan voor u klaar:

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden over de ontwikkelingen van Oude Tol?
Meld u dan hier aan.