De eerste villa's én scholen

In 2008 werden de eerste woningen gebouwd In Oude Tol. Vanaf de allereerste schets stond één gedachte voorop. Wonen in Reeuwijk is pas echt wonen in Reeuwijk als de boot voor of achter het huis “geparkeerd’ kan worden.
De landschapsarchitect, Serge Vonk, had in 2006 een heldere opgave: het water een prominente plek geven in de openbare ruimte. "We grijpen terug op een Reeuwijkse traditie. Want dat maakt het oorspronkelijke Reeuwijk aantrekkelijk. Oude Tol zal diezelfde kwalitatieve uitstraling krijgen."

Luxe villa's met ligplaats
De eerste woningen in Oude Tol zijn al direct 27 bijzondere exemplaren. Met een opvallend royale begane grond, waar ruimte is voor wonen, slapen én baden. Maar vooral luxueus genieten. Het exclusieve karakter wordt nog eens benadrukt door de ligging op een eiland. Alle woningen grenzen aan het brede water, met een aantrekkelijk terras en uiteraard een ligplaats voor de boot. De 24 geschakelde villa’s en drie vrijstaande villa’s waren dan ook snel verkocht.

Luxe appartementen en penthouses
boven een school

Oude Tol is ook de plek waar' de bijzondere combinatie is ontwikkeld van een brede school (MFA) en luxe woningen voor ouderen. Het gebouw herbergt op de begane grond twee basisscholen waarvan 'De Venen' al jaren een excellente school is. Verder is er een peuterspeelzaal, kinderdagopvang, buitenschoolse opvang en een consultatiebureau. Boven de scholen bevinden zich luxe appartementen aan een verhoogd binnenterrein. Het verhoogde dakterras is een aantrekkelijke en beschutte ontmoetingsplek voor de bewoners. Dankzij een slimme plaatsing van de toegangs- en verkeersruimten kunnen de ouderen en de kinderen hier in één gebouw verblijven zonder dat ze last van elkaar hebben. In 2010 zijn de eerste appartementen opgeleverd en sindsdien woont, speelt en leert men hier naar volle tevredenheid.

  Terug naar het overzicht  

  Het eerste eiland  

  Actueel aanbod  

Deze makelaars staan voor u klaar:

Aanmelden voor nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden over de ontwikkelingen van Oude Tol?
Meld u dan hier aan.